1428 poze   76594 vizite
Albume
0 -Viitoare mame 20140 0 ACHIZITII 20170 0 D Iepurii mei 20180 0 DE VANZARE MARTIE 20180 0- CONTACT0 A A Paste fericit 20170 A RASELE DE IEPURI CARE LE MAI CRESC 20170 AA Paste Fericit 20180 acum prezentarea micii mele crescatori0 AJUT UN PRIETEN   FERMA DE PORCI VIETNAMEJI 20160 ANUNT PENTRU IUBITORII DE ANIMALE DE EXPOZITIE DIN DATA DE 12 FEBR PRAHOVA BAICOI0 EXPOZITIA CAMPINA PLESUVA 2015   REZULTATE OBTINUTE0 EXPOZITIE BREAZA 20140 EXPOZITIE BREAZA 20170 EXPOZITIE CAMPINA 20140 EXPOZITIEA FEBRUARIE 2016 BAICOI0 FEM BERBEC GERMAN GRI FIER CU PUI0 FEM UR GERMAN Nr1 CU PUI 2 SAPTAMINI0 FRIGUL DUSMANUL IEPURILOR0 INDAGRA BUCURESTI NOIEMBRIE 2015   INDAGRA BUCURESTI NOIEMBRIE 20160 INFORMATII UTILE IN CRESTEREA IEPURILOR0 Paste Fericit0 sectiaiepuriplesuva0 TATUAREA IEPURILOR00 TRATAREA BALONARII LA IEPURI SI ALTE BOLI00 ACHIZITII IEPURI 201600 ACHIZITII PENTRU 201500 Expozitia Nationala Baicoi 201700 IEPURI VIENEZ NEGRU SI GRI PUI DE VANZARE00 LINIA BERBEC GERMAN 2014--2015   FEMELA BERBEC GRY FIER   FEMELA BERBEC LILA GRI PERLA   FEMELE BERBEC HAVANA 1SI 2   FEMELE BERBEC HIMALAIA 1SI 2   MASCUL BERBEC ALB   MASCUL BERBEC HAVANA   MASCUL BERBEC HIMALAIA DE VANZARE00 OLANDEZ RASA MIJLOCIE   00 olandeji pui IULIE 2016 de vanzare 3 luni00 URIAS GALBEN PRIMUL CUIB 201500 URIAS GRMAN GALBEN MATCA 2015   0A URIAS GERMAN GALBEN 201600- BERBEC GERMAN00- BERBEC GERMAN HAVANA00-CALIFORNIAN00-FLUTURE GERMAN00-IEPURI ALBASTRU VIENEZ00-NEOOZELANDEZ ALB SI ROSU00-PITIC CU CAP DE LEU   PITIC CAP DE LEU TINERET 201500-URIAS ALB00-URIAS DE TRANSILVANIA00-URIAS GERMAN CHINCHILA   URIAS GERMAN CHINCHILA IUNIE 2O15      URIAS GERMAN CHINCHILA 201600-URIAS GERMAN GALBEN   TINERET UR GALBEN APRILIE MAI 201700-URIAS GRI GERMAN000-conditii de crestere si adapare cu apa automata000-RTETE PRACTICE IN CRESTEREA IEPURILOR001A MASCULI ADULTI DISPONIBILI00PITIC BERBEC ALB01 FURAJAREA IEPURILOR02 INTARCAREA PUILOR DE IEPURE03 VACCINURI SI TRATAMENTE04 tratamente periodice si anuale la iepuri05-RANILE DE LA PICIOARE-TRATAMENT0AAPereche gaini pitice de rasaA INGRASAREA IEPURILOR PT SACRIFICAREA- B PRINCIPALELE VITAMINE SI IMPORTANTA LOR PT IEPURIA-B CELE MAI NECESARE MEDICAMENTEAA IMPORTANTA SI PREPARAREA OTETULUI DE MEREAA TRATAMENTE IMPORTANTE LA IEPURIAB IMPORTANTA FOLOSIRII CARNII DE IEPUREAB PRINCIPALELE BOLI LA IEPURIADEVARATA PASIUNE IEPURASIIADMINISTRAREA APEIALBUM RETETE CULINARE DIN CARNE DE IEPUREANTIBIOTICE SI VITAMINE PT IEPURIAPLICAREA TRATAMENTULUI IN CAZ DE RAIE LA URECHIcastor rex VINDUTI   REX DALMATIAN CUIB IUNIE 2016      CUIB DALMATIAN DIN 15 04 2016clesti de tatuatCUIB FLUTURE GERMANCUIB NEOZEELANDEZ ALBCUIB NEOZEELANDEZ ROSUCUIB URIAS DE TRANSILVANIAPASTRAMA DE IEPUREPORCI VIETNAMEZIPoze Iepuri-arpilie 2014RETETA DE PREPARARE IEPUREVIZIONARI PE YOU TUBE

membru din 28 septembrie 2011

AB IMPORTANTA FOLOSIRII CARNII DE IEPURE

IMPORTANTA FOLOSIRII CARNII DE IEPURE
Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:
- nivelul colesterolului din carnea de iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
- acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
- iepurele este bogat in proteine.
- carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire, etc.
- carnea de iepure are 795 calorii, carnea de pui 810 calorii, carnea de curcan 1190 calorii, carnea de miel 1420 calorii, carnea de vita 1440 calorii, carnea de porc 2050 calorii.
- carnea de iepure este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul). In plus, carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume.
- carnea de iepure poate fi folosita si la fabricarea mezelurilor de calitate superioara. Prin fierbere, prajire sau gatita la gratar, carnea ramane cu un gust excelent, de culoare alba, spre deosebire de cea provenita de la iepurele de camp, care este rosie.
- randamentul la iepurii de casa este foarte ridicat, ajungand pana la 65%.
- carnea iepurilor de casa face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimileaza din carnea de iepure de casa 90% proteine, pe cand, din carnea de vita – numai 62%.
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.600 de calorii, carnea de iepure contine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide si 98 – 100 calorii la 100 grame carne de iepure.
- in Romania, in mod paradoxal, desi pentru moment nu se da o prea mare atentie cresterii iepurelui de casa, costul carnii sale este destul de ridicat ( 20 – 30 lei / kg ), iar in restaurantele de lux este socotita o delicatesa.
Deci, carnea de iepure este foarte recomandata pentru:
- cei care sunt preocupati de aportul scazut de calorii;
- cei care au probleme cardiovasculare si se impune ca nivelul lipidelor si al colesterolului sa fie scazut;
- copii, adolescenti si femeile insarcinate, deoarece au o nevoie tot mai mare de proteine, fier si vitamine.
- carnea de iepure, spre deosebire de cea de vita sau de oaie, care au un pronuntat miros specific, adesea neagreat de consumatori, are un miros fin, placut si neintepator. Ea are un gust mai dulce, asemanatoare oarecum cu cea de pasare, fiind extrem de apreciata de nutritionisti pentru calitatile sale dietetice indiscutabile.
Produsele din carne de iepure au un nivel de colesterol mult mai mic decat cel al carnii de pui, curcan, vita sau porc.
Carnea de iepure este des utilizata pentru protejarea sanatatii fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, diete scazute in sodiu, scadere in greutate si altele.
Sa nu va mirati daca veti auzi spunandu-se despre carnea de iepure ca este cea mai sanatoasa.
De asemenea, carnea de iepure are un procent de grasime mai mic decat cea de pui, curcan, vita sau porc.
Este mai bogata in proteine .Este cea mai hranitoare carne pentru organismul omului.Poate fi consumata in orice perioada din an si este recomandata mai ales in perioada lunilor fierbinti de vara.

O iepuroaica care cantareste 7 - 8 kg poate produce intr-un an, prin toti urmasii sai, o cantitate de aproximativ 320 kg de carne WOW !!! Asta inseamna mai multa carne decat produce o vaca.
Si sa nu uitam ca pentru a creste o vaca sunt necesare doua hectare de pasune.
Iepurii sunt cele mai productive animale domestice.
La aceiasi cantitate de furaj si apa, un iepure va produce 3 kg de carne iar o vaca va produce doar 0,75 kg. deci sporul de crestere al iepurelui este de 4 ori mai mare.

Desi carnea de iepure este un aliment mult mai sanatos decat carnea de vitel, este de doua ori mai ieftina pe piata.
Datorita calitatilor nutritive ale laptelui matern, un pui de iepure isi dubleaza greutatea in primele 6 zile de la nastere.Asta reprezinta o crestere foarte rapida, daca facem comparatie cu alte specii.
Un purcel isi va dubla volumul in 14 zile, un vitel in 47 zile, iar un nou nascut al speciei noastre in ... 160 de zile.

Dieta iepurelui consta ,in medie, din 40% lucerna sau fan si 60% cereale (ovaz, grau, orz , soia, etc), ceea ce reprezinta o alimentatie simpla si nepretentioasa raportat la cantitatile de carne si alte produse obtinute.Practic, putem spune ca iepurii cresc din “nimic” si produc totusi cea mai sanatoasa carne.

Primele crescatorii sistematice de iepuri au aparut odata cu imperiul roman .Ei erau crescuti in tarcuri si hraniti cu furaje simple .Cresterea micilor urechiati a fost preferata fata de cresterea animalelor de talie mare .De ce ? Pentru ca in acea perioada nu exista inca metoda conservarii carnii in congelator prin temperaturi scazute :) In trecut, iepurii erau transportati pe corabii si eliberati (in vederea inmultirii) pe insule de pe rutele marine intens circulate.Neexistand pradatori, iepurii se inmulteau exploziv. Ulterior, erau vanati si introdusi in meniu de catre marinarii care acostau pe insulele respective. In 1859 o singura pereche de iepuri a fost adusa din Europa si eliberata in tinutul Victoria de pe continentul Australia. Intr-un interval de 30 de ani, urmasii acelei perechi numarau deja aproximativ 20 de milioane de capete.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.